طراحی افزونه در وردپرس به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا قابلیتها و ویژگیهای سفارشی به وبسایتهای وردپرسی اضافه کنند، این کار با استفاده از زبان PHP و توابع وردپرس انجام میشود. در حال حاضر افزونه های زیادی در مخزن وردپرس یا به صورت پولی وجود دارد اما با توجه به استقبال از وردپرس برای طراحی سایت هر روز نیازهای جدیدی اضافه می شوند به عنوان مثال کاربرانی که با درگاه های پرداخت مشکل دارند افزونه ای برای کارت به کارت برای این افزاد طراحی شده است.
برای طراحی افزونه در وردپرس نیازمند آشنایی با PHP، HTML، CSS و JavaScript است و زبان برنامه نویسی PHP دارید. در این مقاله همراه ما باشید تا در مورد نحوه برنامه نویسی افزونه وردپرس توضیح دهیم.
پیش نیازهای طراحی افزونه در وردپرس
برای اینکه بتوانید یک افزونه در وردپرس طراحی کنید نیاز به پیش نیازهای زیر دارید
1- آشنایی با HTML، CSS و JavaScript
برای کدنویسی در هر زمینه ای از طراحی سایت تا طراحی افزونه نیاز به آشنایی اولیه با HTML، CSS دارید. این دو زبان را م توانید در زمان کوتاهی یاد بگیرید.
-
آشنایی با PHP و وردپرس
PHP نقش کلیدی در طراحی افزونههای وردپرس دارد، زیرا وردپرس بر پایه PHP ساخته شده است. در طراحی افزونه، PHP به عنوان زبان اصلی برنامهنویسی برای ایجاد منطق و عملکرد افزونه استفاده میشود. با PHP، میتوانید توابع و هوکهایی را تعریف کنید که به وردپرس متصل شود. PHP به شما این امکان را میدهد تا دادهها را پردازش، ذخیره و بازیابی کرده و افزونههایی پویا و کاربرپسند ایجاد کنید. در کل، بدون PHP، طراحی افزونه در وردپرس امکانپذیر نخواهد بود.
-
آشنایی با توابع و ساختار وردپرس
برای اینکه بتوانید یک افزونه طراحی کنید باید با ساختار وردپرس و توابعی که دارد آشنا شوید. توابع وردپرس مجموعهای از کدهای از پیش تعریفشده در هسته وردپرس هستند که به توسعهدهندگان امکان میدهند تا به راحتی قابلیتهای مختلف را به سایت اضافه کنند یا از عملکردهای داخلی وردپرس استفاده کنند. این توابع در واقع کارهای پیچیدهای را به سادگی قابل استفاده میکنند و توسعهدهندگان نیازی ندارند که این عملکردها را از ابتدا بنویسند.
توابع وردپرس کاربردهای متنوعی دارند؛ برخی از آنها برای نمایش محتوا در سایت استفاده میشوند، مانند the_title() که عنوان پست یا صفحه را نمایش میدهد، و برخی دیگر برای مدیریت دادهها و اطلاعات سایت، مثل get_option() که تنظیمات ذخیرهشده سایت را بازیابی میکند. همچنین توابعی مانند wp_enqueue_script() و wp_enqueue_style() برای اضافه کردن فایلهای جاوا اسکریپت و CSS به سایت به کار میروند.
مراحل طراحی افزونه در وردپرس
برای طراحی افزونه در وردپرس مراحل زیر را انجام دهید:
1.ایجاد یک پوشه برای افزونه
برای ساخت یک افزونه جدید، ابتدا یک پوشه در مسیر `wp-content/plugins/` ایجاد کنید. نام این پوشه باید مرتبط با افزونه شما باشد. به عنوان مثال: myplugin
wp-content/plugins/myplugin/
2. ایجاد فایل اصلی افزونه
درون پوشهای که ساختهاید، یک فایل PHP ایجاد کنید و نام آن را بر اساس نام افزونه انتخاب کنید. به عنوان مثال myplugin.php
سپس کد زیر را در این فایل قرار دهید:
<?php
/
Plugin Name: My First Plugin
Plugin URI: https://example.com/myplugin
Description: یک افزونه ساده برای آموزش.
Version: 1.0
Author: نام شما
Author URI: https://example.com
/
این کد پایهای افزونه شما است که اطلاعاتی مانند نام افزونه، نسخه و نویسنده را مشخص میکند.
3.نوشتن اولین تابع افزونه
برای شروع، میتوانید یک تابع ساده به افزونه خود اضافه کنید که یک پیام را در داشبورد وردپرس نمایش میدهد. برای این کار میتوانید از هوکهای وردپرس استفاده کنید. هوکها به شما امکان میدهند تا بدون تغییر در هسته وردپرس، ویژگیهای جدیدی به سایت اضافه کنید. کد زیر را در فایل افزونه اضافه کنید:
function my_custom_message() {
echo ‘<div class=”notice notice-success is-dismissible”>
<p>افزونه من با موفقیت فعال شد!</p>
</div>’;
}
add_action(‘admin_notices’, ‘my_custom_message’);
این تابع یک پیام خوشامدگویی ساده را در داشبورد نمایش میدهد.
4. فعالسازی و تست افزونه
اکنون میتوانید به داشبورد وردپرس بروید و افزونه خود را فعال کنید. به مسیر افزونهها > افزونههای نصبشده بروید و افزونهی خود را مشاهده کنید. بعد از فعالسازی، باید پیام خوشامدگویی را در داشبورد وردپرس مشاهده کنید.
5. افزودن تنظیمات به افزونه
برای اینکه افزونه شما حرفهایتر شود، میتوانید یک صفحه تنظیمات به آن اضافه کنید. با استفاده از تابع `add_menu_page` یک صفحه جدید به منوی مدیریت وردپرس اضافه کنید:
function my_plugin_menu() {
add_menu_page(
‘تنظیمات افزونه من’,
‘افزونه من’,
‘manage_options’,
‘my-plugin-settings’,
‘my_plugin_settings_page’
);
}
add_action(‘admin_menu’, ‘my_plugin_menu’);
function my_plugin_settings_page() {
echo ‘<h1>تنظیمات افزونه من</h1>’;
echo ‘<form method=”post” action=”options.php”>’;
// کد تنظیمات افزونه
echo ‘</form>’;
}
این کد یک صفحه تنظیمات ساده به افزونه شما اضافه میکند که از طریق منوی مدیریت قابل دسترسی است.
6. مدیریت دادهها در وردپرس
برای ذخیرهسازی دادهها در وردپرس میتوانید از توابع API تنظیمات استفاده کنید. تابع `register_setting` برای تعریف تنظیمات افزونه و تابع `update_option` برای ذخیره دادهها به کار میرود.
ابزارهای مورد نیاز برای طراحی افزونه در وردپرس
برای اینکه بتوانید یک افزونه طراحی کنید ابتدا نیاز به نصب وردپرس به صورت لوکال یا در هاست دارید. در قدم بعد نیاز به یک محیط توسعه دارید که می توان برنامه هایی مانند VScode و PHPStorm را نام برد.
در این مقاله به صورت ساده مراحل ساخت افزونه وردپرس را آموزش دادیم اگر می خواهید به صورت حرفه ای این مهارت را یاد بگیرید باید در یک دوره آموزش برنامه نویسی وردپرس شرکت کنید. در لینک زیر می توانید در یکی از بهترین دوره های طراحی سایت شرکت کنید.
درآمد طراحی افزونه وردپرس چه قدر است؟
با طراحی افزونه های وردپرس در صورتی که بتوانید یک قابلیت تخصصی به سایت اضافه کنید و در سایت های بزرگ مانند کدکنیون قرار دهید به درآمد بالایی برسید. اگر بتوانید طراحی پلاگین را یاد بگیرید می توانید به عنوان توسعه دهنده سایت های وردپرس کار کنید. با توجه به اینکه 42% از سایت ها با وردپرس طراحی شده اند یک بازارکار بزرگ برای توسعه دهندگان سایت های وردپرس وجود دارد.
پرسشهای متداول
آیا میتوان بدون آشنایی با PHP افزونه ساخت؟
خیر، برای ساخت افزونههای وردپرس باید با PHP آشنایی داشته باشید.
آیا افزونههای وردپرس قابل سفارشیسازی هستند؟
بله، شما میتوانید هر افزونهای را بر اساس نیازهای خود ویرایش یا سفارشی کنید.
برای طراحی افزونه نیاز به چه مهارت هایی است؟
برای طراحی افزونه نیاز به آشنایی با css و HTML ، آشنایی با php و توابع وردپرس داربد.
آیا برای افزونهنویسی نیاز به خرید هاست دارم؟
خیر می توانید افزونه هایی که طراحی کردید را به صورت لوکال و در سیستمی که دارید تست کنید. برای این کار می توانید از یک محیط توسعه محلی (مثل XAMPP یا WAMP) برای آزمایش افزونهها استفاده کنید.
بدون دیدگاه