امروزه سایت به یکی از نیازهای ضروری برای هر کسب و کاری تبدیل شده است و یکی از کانال های مهم برای فروش است. خوشبختانه راه اندازی سایت مانند گذشته نیست و در زمان کوتاه و با هزینه کم می توانید سایتتان را با وردپرس راه اندازی کنید. وردپرس دارای قالب های آماده و افزونه ها مختلفی است که هر نوع سایتی با هر امکانی که نیاز دارید را می توانید راه اندازی کنید.
در این مقاله راهنمای گام به گام ایجاد سایت با وردپرس را به شما ارائه می دهیم:
پیش نیازهای ایجاد سایت با وردپرس
همانند ساخت یک خانه که نیاز به مصالح دارید برای راه اندازی سایت هم نیاز به پیش نیازهای زیر دارید:
- نام دامنه: این آدرس وب سایت شما خواهد بود مانند google.com که می توانید نام دامنه را از طریق ثبت کننده های دامنه مانند ایرنیک یا سایت های فروش دامنه خریداری کنید.
- هاست وب: این فضای ذخیره سازی وب سایت شما خواهد بود. شرکت های مختلفی هاست وب ارائه می دهند، مانند راست چین کلود، ایران سرور، میزبانفا، سون هاست و..
- نصب وردپرس: وردپرس را می توانید به صورت رایگان از وب سایت رسمی آن دانلود کنید. وردپرس به راحتی و با چند کلیک قابل نصب است.
- نصب قالب و افزونه وردپرس: قالب های وردپرس در واقع سایت های آماده ای هستند که تمام صفحات و بخش های مورد نیاز برای یک سایت را دارند .
در ادامه در مورد هر کدام بیشترذ توضیح می دهیم.
خرید دامنه
نام دامنه از اهمیت زیادی برخوردار است و چون کاربران بعدا با نام دامنه شما را می شناسند و در واقع یک نوع برندینگ است و معمولا تغییر دامنه پیشنهاد نمی شود بنابراین در ابتدا باید با دقت انتخاب شود. مهمترین نکات در انتخاب نام دامنه را در ادامه بخوانید:
کوتاه و به یاد ماندنی باشد: نام دامنه شما باید کوتاه باشد و به راحتی در ذهن باقی بماند تا مردم به راحتی آن را به خاطر بسپارند و تایپ کنند. از استفاده از کلمات طولانی یا املای سخت خودداری کنید.
مرتبط با کسب و کار شما باشد: نام دامنه شما باید به نوع کسب و کار یا وب سایت شما مرتبط باشد تا کاربران به سرعت بفهمند سایت شما در مورد چیست و آن را در موتورهای جستجو پیدا کنند.
منحصر به فرد باشد: نام دامنه شما باید منحصر به فرد و متمایز از سایر وب سایت ها باشد. از استفاده از نام هایی که قبلاً توسط دیگران ثبت شده اند خودداری کنید.
از کلمات کلیدی استفاده کنید:یکی از موارد تاثیر گذار در و استفاده درست از کلمات کلیدی در سایت است به خصوص اگر در نام دامنه سایتتان از کلمه کلیدی استفاده کنید تاثیر مستقیم در شناخت گوگل از کسب و کار شما دارد به عنوان مثال در فروش ماشین می توانید از SELLCAR استفاده کنید.
آینده نگر باشید: هنگام انتخاب نام دامنه، به آینده فکر کنید. مطمئن شوید که نامی را انتخاب می کنید که با رشد و تغییر کسب و کار شما قابل انعطاف باشد.
پسوند مناسب انتخاب کنید: پسوندهای دامنه مختلفی مانند .com، IR.net، .org و .info وجود دارد. معمولا بسیاری از کاربران در ابتدا به سراغ دامنه IR به خاطر قیمت مناسب به سراغ آن می روند. معمولا برای سایت های فروشگاهی دامنه .COM پیشنهاد می شود که قیمت بالاتری نسبت به دامنه ای آر دارد.
بررسی در دسترس بودن: قبل از نهایی کردن نام دامنه، حتماً بررسی کنید که آیا در دسترس است یا خیر. می توانید این کار را با استفاده از ابزار جستجوی دامنه در وب سایت یک ثبت کننده دامنه انجام دهید. همچنین بررس کنید که برای ساخت شبکه های اجتماعی نام انتخابی شما آزاد است یا خیر.
انتخاب هاست
با توجه به اینکه هاست محل نگهدارای مهمترین دارایی شما یعنی سایتان است باید با دقت انتخاب شود تا مشکلی برای امنیت و عملکرد سایتتان ایجاد نشود و باید در انتخاب هاست دقت کنید.
نصب قالب
در حال حاضر قالب های وردپرس مختلفی وجود دارد که می توانید برای طراحی سایت های مختلف در مقایس بزرگ و کوچک استفاده کنید به عنوان مثال برای طراحی یک سایت شخصی می توانید از قالب های سایت شخصی استفاده کنید و برای طراحی یک سالیت خبری از قالب سایت خبری استفاده کنید. برای طراحی سایت فروشگاهی از قالب های فروشگاهی آماده استفاده کنید و سایت با تعداد محدود محصول یا چندهزار محصول استفاده کنید. قالب های وردپرس معمولا با افزونه های صفحه ساز مانند افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر طراحی شده یا سازگار هستند به این ترتیب در صورت نیاز میتوانید صفحات مختلف را بدون نیاز به کدنویسی به سایت اضافه کنید و صفحات سایت را ویرایش کنید.
نکته: قالب های وردپرس دارای بسته نصبی هستند و در کمتر از 15 دقیقه قابل نصب و راه اندازی هستند.
نصب افزونه وردپرس
با استفاده از افزونه های وردپرس می توانید امکانات مختلفی به سایتتان بدون نیاز کد نویسی استفاده کنید. بیش از 55 هزار افزونه رایگان در مخزن وردپرس وجود دارد اما این به این معنی نیست که نیاز به نصب تمام افزونه ها دارید بلکه با توجه به نیازتان می توانید از افزونه های وردپرس استفاده کنید. معمولا پیشنهاد می شود از افزونه های زیر برای سایتتان استفاده کنید:
افزونه digits: یکی از بهترین افزونه ها برای ثبت نام و ورود به سایت افزونه digits است با این افزونه کاربران با وارد کردن شماره موبایل وارد سایت می شوند به این ترتیب فرایند عضویت در سایت در زمان کوتاهی امکان پذیر می شود و کاربران درگیر پر کردن فرم های طولانی نمی شوند.
افزونه وردفنس: یکی از مهمترین افزونه های وردپرس در هر سایتی افزونه های امنیتی است و باید در سایتتان برای افزایش امنیت در سایتتان در مقابل حمله هکرها سایتتان را حفاظت کنید.
افزونه yoast seo: کی از بهترین افزونه های سئو افزونه یواست سئو است با این افزونه می توانید اقدامات مختلفی برای سئو سایتتان انجام دهید.
افزونه صدور فاکتور: بسیاری از سایت های فروشگاهی برای افزایش رضایت کاربران نیاز به افزونه هایی مانند افزونه صدور فاکتور دارند تا اطلاعات کاملی از سفارش خود داشته باشند.
افزونه فرم ساز: اگر در سایتتان نیاز به اضافه کردن فرم هایی مانند فرم ثبت نام و استخدام دارید می توانید از افزونه های فرم ساز مانند Qform استفاده کنید.
افزونه راکت: برای افزایش سرعت سایت می توانید از افزونه راکت استفاده کنید. با این افزونه با انجام اقداماتی مانند فشرده کردن فایل های css و js می توانید سرعت سایت را حد زیادی فشرده کنید.
افزونه اسلایدر رولوشن: شاید این افزونه از افزونه های ضروری برای سایت نباشد اما در صورت نیاز برای اضافه کردن اسلایدر می توانید از این افزونه استفاده کنید و اسلاید های جذاب به سایتتان اضافه کنید.
بعد از نصب افزونه های مورد نیاز کار شما برای طراحی سایت تمام شده است و می توانید محصولاتتان را وارد کنید و سایتتان برای فروش محصولات استفاده کنید.
بدون دیدگاه